Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Miqael Podglądacz

|
Wysłany: 27.04.2006 15:32:31 Temat postu: Metalowe ciuszki |
|
|
Czy możecie podać linki do sklepów gdzie można kupić koszulki, bluzy, czapki, pieszczochy itp. gadżety z chrześcijańskimi symbolami i zespołami? |
|
Powrót do góry |
|
 |
onright Użytkownik

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz777 Użytkownik

|
Wysłany: 17.06.2006 09:29:09 Temat postu: pytanko |
|
|
Witam
Znacie może kogoś kto jest w stanie zrobić nadruk na koszulkę ze woru który prześlę? Może firmę jakąś albo co? Pozdrawiam. Mariusz _________________ "Każdy powinien zapaść się w głąb własnej duszy i rozrosnąć się w niej,a nastepnie unicestwić to, co - jak mniemam - każe mu niszczyć innych. Bądźmy przekonani o tym, że każdy atom nienawiści, który dokładamy światu, czyni go jeszcze bardziej brutalnym niż jest." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kayin Pismak

|
Wysłany: 17.06.2006 09:50:50 Temat postu: |
|
|
Jest tego bardzo dużo... Również swojego czasu szukałem gdzie mógłbym zlecić wykonanie koszulki wg mojego projektu, ale ostatecznie się nie zdecydowałem.
Jedna ze stron jakie znalazłem:
www.montownia.pl _________________ Gdy usłyszałem jego głos na zawsze pragnę wielbić Go
błogosławiony zawsze bądź Panie mój
|
|
Powrót do góry |
|
 |
youzwa Pismak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 11.07.2006 06:37:04 Temat postu: |
|
|
Najlepiej robić samemu. Zrzucasz sobie logo wybranego bandu z netu, później drukujesz na foli (ważne aby była lekko usztywniona) i wycinasz nożykiem do tapet (z uwzględnieniem wszystkich wysp jak np jest z "o").
Nastepnie przyklejasz szablon na koszulkę bądź inną część garderoby i jedziesz wałkiem lub płaskim pędzelkiem.
Farba akrylowa do ubrania i skóry jest wyjatkowo tania (8zł za średniej wielkości słoik), i tak naprawdę to potrzeba tylko dużo cierpliwości i czasu.
Niedawno robiłem w ten sposób logo Holy Blood na skórzanej kurtce - efekt w pełni zadowalający.
Gorzej się ma sprawa ze wszelkimi kolczatkami, pieszczochami itd. Tutaj materiały nie należą do najtańszych a sama procedura wykonania nie jest najłatwiejsza. Mimo to znam ludzi którzy robili sobie własnoręcznie takie ozdoby i zazwyczaj charakteryzowały się one większą trwałością (głównie jeśli chodzi o zapinki) niż te ze sklepów. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kayin Pismak

|
Wysłany: 11.07.2006 11:55:52 Temat postu: |
|
|
A.O: Zapomniałeś tylko dodać, żeby uprzednio zapytać zespół o zgodę.  _________________ Gdy usłyszałem jego głos na zawsze pragnę wielbić Go
błogosławiony zawsze bądź Panie mój
|
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 11.07.2006 13:02:14 Temat postu: |
|
|
Ale ja tu mówię o jednej sztuce samoróbie a nie jakiejś masowej produkcji. Jeśli jeżdziłeś po festiwalach to sam dobrze wiesz, że normalne jest, że się ma na skórze logo jakiejś kapeli i wątpie aby zespół czuł się poszkodowany w takiejk sytuacji.
Swego czasu wokalista Moonspela (podaje niechrześcijańską kapelę jako przykład bo jeszcze nie czytałem tak wiele christian wywiadów) powiedział po koncercie w Polsce ,że niegdzie jeszcze nie widział tyle różnych wzorów Moonspela.
Póki tym nie handlujesz i nie kopiujesz wzoru komercyjnego to wszystko jest w porządku. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Baśka Podglądacz

|
Wysłany: 11.07.2006 15:14:03 Temat postu: |
|
|
Można jeszcze kupic specjalny papier do drukarki, taki do wprasowanek. Drukujesz, wycinasz, kładziesz na koszulkę i jedziesz żelazkiem.Tylko trzeba wydrukować odwrotnie, żeby napis lub logo odwrotne nie było  _________________ Jeśli będziecie tym czym macie być - zapalicie cały świat. /JPII/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Neave Quare Nowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|