Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dialogg Nowy

|
Wysłany: 26.02.2004 20:20:17 Temat postu: polski film o dojrzewaniu duchowym |
|
|
Za darmo można ściągnąć film UFO
o rozwoju duchowym (fabuła 90 minut)
http://www.ufo.art.pl
Widział ktoś? Co myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 27.02.2004 18:30:53 Temat postu: |
|
|
własnie sciągam - gdy obejrzę to napisze
recenzja Zanussiego brzmi obiecująco
dzięki za link |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lassie Nowy

|
Wysłany: 27.02.2004 22:27:32 Temat postu: |
|
|
Obejrzałem sobie filmik po raz pierwszy i szczerze mówiąc to mnie ładnie trafił. Jak go obejrzę jeszcze ze trzy razy to moze cos jeszcze skrobnę. Na razie leżę pod stołem i nie moge wstać. To boli. _________________ Only Jah Mercy
Godafari |
|
Powrót do góry |
|
 |
batman87 Gość
|
Wysłany: 28.02.2004 15:43:03 Temat postu: sciagam |
|
|
Ściagam film. Podobno bardzo dobry z tego co słyszałem od znajomych. obejrze w najbliższym czasie. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 29.02.2004 11:35:49 Temat postu: |
|
|
obejrzałem...
i teraz rozumiem dlaczego Lassie napisał że go film trafił i lezy pod stołem...
ja też leże i solidnie na ten temat myślę
wzbudzł we mnie tyle różnych odczuć, emocji że potrzebuje jeszcze trochę czasu zeby coś sensownego napisać...
dialogg dzięki za ten link
rozprowadź to dalej - warto...
no i pozdrowienia dla krakowskich dominikanów - to co oni robią (nie tylko w Krakowie) jest wspaniałe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mr Odbyt Gość
|
Wysłany: 04.03.2004 00:40:38 Temat postu: |
|
|
Echh, żadnej akcji. Nie ma scen erotycznych, chlopak sprawia wrazenie lekko uposledzonego a dziewcze hoże stara się i stara a gościu nic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 04.03.2004 10:55:16 Temat postu: echa... |
|
|
przemyślałem sprawę, myślę że trzeba napisac o 4 rzeczach:
1) głowny bohater odbywa duchową przemianę i ona na ekranie może wyglądać trochę naiwnie (modli się głosno itd...), ale taka chyba jest istota wszelkich spraw duchowych - trudno je empirycznie uchwycić
wniosek: mołoby być to pokazane lepiej, ale tak jak jest wystarczy
2) bohaterka zadaje takie punktujące kłopotliwe pytania, które właściwie często pozostają bez odpowiedzi i nurtują nie tylko bohatera ale i oglądaczy po obejrzeniu
wniosek 2: wielka zaleta tego filmu to antydogmatycznosć - nie ma powiedziane tak i tak i tak właśnie ma być - film pokazuje drogę, wątpliwości, różne punkty widzenia i nikogo nie skreśla
3) dla wszystkich którzy trochę siedzą w duszpasterstwach, czy chrzescijanskich środowiskach film wyda się chyba b. realistyczny
ja osobiście wiele z sytuacji utożsamiałem ze swoim zyciem...
fajny jest ten motyw pokuty - kroków na śniegu które tworza krzyż
to rzecz autentyczna - Budzy spiewa o tym jakiś kawałek
wniosek 3: film bliski życiu, realistyczny, wiele znajomych miejsc (krakowscy dominikanie )
4) fajnie że powstał film na taki temat
wielkim dziełem od strony technicznej to pewnie nie jest, ale porusza ważny temat
PS tak w ogóle to ja bardzo nie lubię filmów i nie chodzę do kina i nie oglądam tv  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aye_davanita Podglądacz

|
Wysłany: 13.08.2004 17:24:21 Temat postu: |
|
|
dialogg dzięki za link. obejrzałam. mnie nie powaliło. _________________ Wyrwał nas z paszczy lwa
Pokonał śmierć
Pokonał strach
JEZUS !!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 20.08.2004 23:09:57 Temat postu: !!!! *** CENZURA *** ! |
|
|
odlot total ! bardzo prawdziwy ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
youzwa Pismak

|
Wysłany: 24.08.2004 05:05:55 Temat postu: |
|
|
Miłosz napisał: | fajny jest ten motyw pokuty - kroków na śniegu które tworza krzyż
to rzecz autentyczna - Budzy spiewa o tym jakiś kawałek |
Armia, płyta Triodante, "Piosenka liczb" _________________ http://backstageshop.pl - sklep z muzyką, książkami, koszulkami
http://dtrecords.pl - wydawnictwo muzyczne |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 24.08.2004 12:06:17 Temat postu: |
|
|
dzięki za uzupełnienie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
patryk Gość
|
Wysłany: 17.09.2004 18:26:47 Temat postu: film |
|
|
probowalem kilka razy wejsc na te strone i za kazdym razem mialem dostep zabroniony (403) zupelnie nie wiem czemu moze ktos wie o co chodzi?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz777 Użytkownik

|
Wysłany: 20.01.2005 20:24:15 Temat postu: filmy |
|
|
Hej!
Film sobie ściągne, ale myslę że dobrze by było w ogóle dzielić się wrażeniami z dobrych filmów co?
Ja polecam "Droga do wolności"
a z trudnych rzeczy:
21 gramów
magnolia
requiem for a dream
symetria
filmy są dobre, ale ...
no właśnie może będziemy mogli się podzielić wrażeniami, jak znajdziecie coś dobrego do obejrzenia dajcie cynk...
Godbless!
Jose Mariano _________________ "Każdy powinien zapaść się w głąb własnej duszy i rozrosnąć się w niej,a nastepnie unicestwić to, co - jak mniemam - każe mu niszczyć innych. Bądźmy przekonani o tym, że każdy atom nienawiści, który dokładamy światu, czyni go jeszcze bardziej brutalnym niż jest." |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz777 Użytkownik

|
Wysłany: 11.02.2005 20:13:24 Temat postu: ufo |
|
|
Obejrzałem, moje oczekiwania po przczytaniu recenzji w tym temacie były spore, sciagałem 3dni i... oglądając film zasnełem trzy razy, więc trzy razy musiałem wracać do niego... Wiele momentów dla mnie nudnych, ciągnących się. Sceny modliwy bardzo statyczne kiedy kamera cały czas kręci twarz bohatera... nudne... nudne...
Z pozytywów, fajne uwielbienie we wspólnocie... ciekawe fragmenty homili, w wykonaniu Dominikanów...
w sumie się zawiodłem...
Blessings!
jose mariano _________________ "Każdy powinien zapaść się w głąb własnej duszy i rozrosnąć się w niej,a nastepnie unicestwić to, co - jak mniemam - każe mu niszczyć innych. Bądźmy przekonani o tym, że każdy atom nienawiści, który dokładamy światu, czyni go jeszcze bardziej brutalnym niż jest." |
|
Powrót do góry |
|
 |
mcfunthomas Pismak

|
Wysłany: 26.04.2007 00:26:40 Temat postu: Re: polski film o dojrzewaniu duchowym |
|
|
dialogg napisał: | Za darmo można ściągnąć film UFO
o rozwoju duchowym (fabuła 90 minut)
http://www.ufo.art.pl
Widział ktoś? Co myślicie? |
se ściągam...do rana pewnie się ściągnie. potem oglądnę i cos tu napiszę. Z góry dzięki za linka.
PAXIOR _________________ "I poznacie prawdę a prawda was wyzwoli" - Jezus |
|
Powrót do góry |
|
 |
|