Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JanKotlarz Użytkownik

|
Wysłany: 15.03.2004 14:05:01 Temat postu: |
|
|
Tak. I znowu nasuwa mi się przykład Radia Praga, tym razem program niedzielny. Gwiazdą jest TGD i Piotr "Nazurski" (sic!). Leci kawałek wywiadu z Nazarukiem, potem "Mój ląd" chyba TGD, potem "Lord, I lift Your Name on High", a potem nagle włącza się spiker i o jakiejś piosenkarce twierdzi, że "musiałaby doszlifować swoje ciało tu i ówdzie" zanim zagra w jakimś tam filmie. Paranoja, albo schizo do kwadratu. Takie mieszanie sacrum i profanum ma jednak swoje granice. _________________
Oglądam telewizję Emaus |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bidl Użytkownik

|
Wysłany: 16.03.2004 01:08:03 Temat postu: |
|
|
"Piotr Nazurski" Nie, no - szoking Nie wierzę! Masz to nagrane? ..i że ja tego nie słyszałem Powtórze Piotrowi - na pewno się "ucieszy"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JanKotlarz Użytkownik

|
Wysłany: 16.03.2004 13:36:49 Temat postu: |
|
|
Nie no, aż TAKIM fanem Pragi nie jestem, żeby nagrywać ich program. Ale to było gdzieś wczesnym rankiem, około 10-tej lub 12-tej. Facet, który prowadził program miał taki seeennnnny głos, jakby wlaśnie wstał z łóżka. No ale cóż, weekend...  _________________
Oglądam telewizję Emaus |
|
Powrót do góry |
|
 |
luc Użytkownik

|
Wysłany: 10.07.2004 12:53:36 Temat postu: |
|
|
Stary to juyż temat, ale ponieważ jestem tu nowy to napisze coś od siebie.
Uważam, ze taki podział musi istnieć, ponieważ w życiu tak czy siak określamy się jako chrześcijanie, choć nie mamy przypiętej opaski z napisem chrześcijanin. Osobiście jestem zaangażowany w nurt chrześcijańskiej muzyki i tak ją określam. A słowa, które mnie prowadzą, to "Tak niech świaeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca, któy jest w niebie."
Odkrywam, ze te słowa mówią wprost, że mam mówić otwarcie o tym, że jestem chrześcijaninem i czynić jak chrześcijanin powinien. Poza tym tak samo jest z grupami ewangelizacyjnymi. Jeżeli robią akcje to nazywają to wprost - ewangelizacja a nie jakieś tam rozmowy o życiu.
Określenie siebie jest dobre, ponieważ na koncerty p[rzychodzą ludzie, którzy chcą. Poza tym można ewangelizować przez muzykę świecką, gdzie proklamuje się dobre wartości - czyli Niebo, a nie mówi sie o samym Bogu.
Tak więc dla mnie istnieje podział na muzyke chrześcijańską i muzyke niechrześcijańską i jestem w 100% za dzieleniem tego.
P.S. Pozdrawiam serdecznie Pana Tabcia, z którym sie dobrze znamy
Bóg jest Wielki!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 12.07.2004 20:47:32 Temat postu: |
|
|
czesc tego tematu przenioslem na forum Chrześcijanie:
kim jest chrześcijanin?
poniewaz zmierzal calkiem w innym kierunku a tam bedzie mozna o tym swobodnie pogadac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zasada Pismak

|
Wysłany: 13.07.2004 11:15:02 Temat postu: |
|
|
Grzecho napisał: | czesc tego tematu przenioslem na forum Chrześcijanie:
kim jest chrześcijanin?
poniewaz zmierzal calkiem w innym kierunku a tam bedzie mozna o tym swobodnie pogadac  |
...wola moderatora - wola "boża"
...ale ja bym zostawil...
...jak bym zrobil swoje forum
...skjuzmi za czat  _________________ Blaszony |
|
Powrót do góry |
|
 |
|