Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
A.O Pismak

|
Wysłany: 09.03.2010 11:12:34 Temat postu: |
|
|
A tu kolejna nowość z Ukrainy. Zapowiada się ciekawie:
http://www.myspace.com/lastbattleband _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Soulfly Podglądacz

|
Wysłany: 09.03.2010 17:10:43 Temat postu: |
|
|
Aby dorzucic coś do "worka" kapel z Ukrainy, to ostatnio wpadł mi w ucho zespół: Coram Deo.
http://www.myspace.com/coramdeometal
No, chyba, że już ten zespół jest Wam znany;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 09.03.2010 21:59:01 Temat postu: |
|
|
Coram Deo to kojarzę, wydali coś w Sullen Records. Widziałem też ich klip. Grali w zeszłym roku na UpFest w Lutsku.
Dla maniaków old school metalcora z elementami tribal polecam Factor 150. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bar96tek Pismak

|
Wysłany: 10.03.2010 16:39:55 Temat postu: |
|
|
oo ten factor 150 calkiem fajne jest   plytke mozna za darmo pobrac od nich x) muza swietna taka jaka lubie. Polecam ten zespol! |
|
Powrót do góry |
|
 |
DarkTrail Podglądacz

|
Wysłany: 15.03.2010 18:46:33 Temat postu: |
|
|
też b.lubię Factor150 ;] _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rudi Użytkownik

|
Wysłany: 23.05.2010 19:08:42 Temat postu: Koncert Holy Blood |
|
|
Uwaga bedzie mega koncert na SLOT ART bedzie wkońcu Hloy BLOOD bedzie niezła jazda |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 24.05.2010 11:11:57 Temat postu: |
|
|
Ten news juz gdzieś tu się przewijał ale dzięki za przypomnienie  _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Night wish Użytkownik

|
Wysłany: 01.06.2010 22:11:13 Temat postu: |
|
|
Holy Blood szykuje się do wydania czwartego albumu pt.: "Shining Sun" napisali też na swojej stronie internetowej, że szukają wytwórni do wydania tej płyty. Nie mają już kontraktu z Bombworks records??
Aa i jest także na ich stronie możliwość ściągnięcia demo nowego krążka:) http://www.holyblood.com.ua/en/
Jeszcze prośba od zespołu: " If you have the opportunity to help us in organizing another tour places, especially in Poland, Czech Republic, Germany, please let us know: holybloodband@yandex.ru ". Może ktoś zdoła pomóc |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 04.06.2010 20:36:22 Temat postu: |
|
|
Koncert Holy Blood na Slocie jest ODWOŁANY
Niestety z powodu nie możności zorganizowania zespołowi co najmniej 4 koncertów przed Slotem, ukraińska załoga musiała zrezygnować z wizyty w Polsce.
Wielka szkoda, pozostaje mieć nadzieję, że niebawem zawitają w innym terminie. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zawilec Pismak

|
Wysłany: 06.06.2010 20:40:43 Temat postu: |
|
|
Szkoda, ale wcale mnie to nie zdziwiło - prędzej niespodzianką było już samo zaproszenie HOLY BLOOD na Slot-a... Nie żebym się dla jednego rodzynka wybierał.
Niestety scena ekstremalna, mimo że w tym roku została nawet stworzona traktowana jest chyba nieco po macoszemu i w dodatku w zamyśle jest związana ze sceną hc/punk... Gdyby naprawdę im zależało, nie tylko Holy Blood, ale parę innych kapel spokojnie już by się przewinęło.
Pozostaje mieć nadzieje, że kiedyś się przełamią - takie nadzieje to już chyba niektórzy mają do kilku lat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 07.06.2010 08:58:09 Temat postu: |
|
|
Wierz mi że naprawdę im zależy ale mają mały budżet. Znam człowieka organizującego tą scenę i owszem jego muza to hc/punk i dlatego niema już sceny ekstremalnej a hc/punk club. Nie znaczy to jednak, że tylko taki klimat tam ma być bo organizator chce aby przynajmniej w jeden dzień było bardziej metalowo :-] więc bez takich, że im nie zależy...
Jak już komuś nie zależy to ludkom w różnych częściach Polski bo występ HB na Slocie był uzależniony od tego czy będą mieli załatwione parę koncertów na terenie kraju czy nie. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 08.06.2010 15:08:55 Temat postu: |
|
|
A był ktoś 2 lata temu w Dębicy na ich koncercie? Mi się bardzo wydaje, że zainteresowanie takimi zespołami jak Holy Blood i ogólnie metalem chrześcijańskim prawie zanikło i są na to wymierne dowody. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Night wish Użytkownik

|
Wysłany: 08.06.2010 19:56:42 Temat postu: |
|
|
Myślisz o Polsce czy na całym świecie? Bo wydaje mi się, że w Ameryce Południowej czy w USA czy Skandynawii nie jest tak najgorzej.
Szkoda tylko(przynajmniej tak mi się wydaje), że Soulfly na ostatnich dwóch płytach "Conquer" i "Omen", już mniej wyraźnie mówi o Bogu. Jak na "Prophecy" były piękne teksty mówiące o Stwórcy, to teraz tego brakuje, a nawet chyba idzie w złą stronę...:/
Cytat z Wikipedii - "Jak stwierdził Max Cavalera, muzycznie album "dopasowuje się do agresji" tekstów, które skupiają się na tematyce seryjnych morderców. Takim utworem jest "Jeffrey Dahmer", dotyczący Jeffreya Dahmera - jednego z największych amerykańskich seryjnych morderców" |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 09.06.2010 10:18:59 Temat postu: |
|
|
Jakoś tak się składa że August Burns Red byli np. dwukrotnie w Polsce. Ostatnio jak byłem na koncercie Holding Onto Hope w Poznaniu to klub był pełen. Niebawem sprowadzamy Intohimo i liczymy, że będzie podobnie jak nie jeszcze lepiej. Head przyjeżdża do Wa-wy...
Więc nie powiedziałbym, że to tak źle wygląda. Poprostu jak się nie gra SoS bądź innych imprezach katolickich to jako chrześćijański zespół trzeba grać trasy z kapelami z drugiej strony. W ten sposób zespół promuje się i dociera do włąściewej publiki, która w dużej mierze nie przyjeła/nie zna ewangelii. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 09.06.2010 13:32:35 Temat postu: |
|
|
Mam na myśli konkretnie Polskę, wybaczcie że się nieściśle wyraziłem. I jeszcze miałem na myśli metal bez dodatków nu- czy -core bo to mainstream, pełno tego w tv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|