Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bartolomeo Nowy

|
Wysłany: 10.07.2007 14:01:02 Temat postu: !!!! DESERT EAGLE - Pierwszy polski zespół Christcorowy!!!! |
|
|
DESERT EAGLE
Zapraszam wszystkich użytkowników forum KDM do zapoznania się z zespołem DESERT EAGLE. To młode trio z Piotrkowa Trybunalskiego powstało we wrzesniu 2006r. W lipcu tego roku pojawiło się pierwsze nagranie demo. Kapela łączy ideolgie hardcore i chrześcijański pozytywny przekaz, na wzór wielu amerykańskich zespołów takich jak ZAO, As I Lay Dying czy Norma Jean. Muzyka to nowoczesny beatdown hardcore z metalowym pazurem, fani Soulfly i Ektomorf na pewno znajdą coś dla siebie. Polecam szczególnie wszystkim tym, którzy szukają w zespołach chrześciajńskich troszeczke innego podejścia do wiary, aczkolwiek zgodnego z nauką Kościoła. DE jak dotąd występował tylko i wyłącznie na scenie hardcore/ punk, 1 września będziecie mogli zobaczyć chłopaków na IV Festiwalu Nadzieja w Piotrkowie Trybunalskim. Be brutal in your faith!!!!!!!!!!! SHALOM!!!!
www.myspace.com/deserteaglehc
www.deserteagle.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
zasada Pismak

|
Wysłany: 11.07.2007 11:35:21 Temat postu: |
|
|
Z cala sympatia, ale to chyba jakas pomylka jest w mojej opinii nazywanie tego zespolu "pierwszym polskim zespolem christ core'owym".
A sam sklad obadam bardzo chetnie.
Jo+
PS - zdjecie z deka wielkie, uzyjcie kurcze tagu html na zmniejszenie ew. zmniejszcie zdjecie na serwerze, bo rozbija strone. _________________ Blaszony |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartolomeo Nowy

|
Wysłany: 11.07.2007 12:20:33 Temat postu: |
|
|
Kurcze, może i przesada, albo zwyczjna pomyłka . Znasz jeszcze jakieś? Dosyć długo szukałem jakiegoś bandu na scenie HC z christian przesłaniem, niestety nic nie znalazłem, ale nie zagłębiajmy się w offtopy liczy się muza! Oceniajcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
zasada Pismak

|
Wysłany: 12.07.2007 12:28:34 Temat postu: |
|
|
Bartolomeo napisał: | Znasz jeszcze jakieś? |
Chociażby OKO ze Szczecina.
Niby dawno i nieprawda ale zawsze dobrze jest pamietac.
A co do muzy - przyjdzie czas to sprawdze, na razie nie jestem w stanie, ale jestem chetny, mimo, ze nowa szkola zazwyczaj mi nie podchodzi (dwa wyjatki: Point of no return - BR, Dawncore - HU). _________________ Blaszony |
|
Powrót do góry |
|
 |
kosa_k15 Pismak

|
Wysłany: 16.07.2007 08:32:43 Temat postu: |
|
|
szkoda, że nie po polsku ;( _________________ k15 Projekt
http://www.k15.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 16.07.2007 18:03:18 Temat postu: |
|
|
A Ox to co to niby nie hardcore... _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 31.08.2009 18:17:54 Temat postu: |
|
|
A zielonogórska ekipa spirit filled hc - Hope Against Hope to już z dekade łupie... _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikob1 Użytkownik

|
Wysłany: 13.09.2009 10:39:47 Temat postu: |
|
|
Subiektywnie oceniając.... Brak jest w tej muzyce własnego "JA" wszystko to już gdzieś słyszałem... brak mi czegoś charakterystycznego jakiegoś mianownika który wyróżnia  _________________ polecam:
http://www.pneuma1.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 13.09.2009 12:25:48 Temat postu: |
|
|
W której muzyce? Bo choć temat dotyczy Desert Eagle to rozmawiamy tutaj o różnych zespołach. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
sokad Użytkownik

|
Wysłany: 14.09.2009 11:51:31 Temat postu: |
|
|
panowie jaki pierwszy?extra że jest nowa kapela,ale pierwszy był chyba OX,a potem,trudno się nie zgodzić z Maksem - rewelacyjny,old school HC z Zielonej Góry - Hope Against Hope,który praise God gra do dziś i to gra coraz lepiej!!!
http://www.myspace.com/hopeagainsthopeband - zobaczcie co wyprawia hope against hope! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bar96tek Pismak

|
Wysłany: 25.09.2009 16:56:48 Temat postu: |
|
|
ja to bym chetnie posluchal jakiegos polskiego hardcoru chrzescijanskiego z polskimi tekstami |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 25.09.2009 19:32:26 Temat postu: |
|
|
Dwie pierwsze płyty Ox są po polsku a na ile to hardcore to sam sprawdź bądź skorzystaj z działu recenzji SFHC :-] _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
StasiuX Moderator[Metal]
![<font color=gren>Moderator[Metal]</font> <font color=gren>Moderator[Metal]</font>](images/rank/6.gif)

|
Wysłany: 25.09.2009 20:39:12 Temat postu: |
|
|
Fajna nazwa zespołu, lubiłem tego guna w Fallout 2 .
Co do muzy to całkiem fajne są kawałki Walls of Jericho i Eloi.
Powodzenia i bądźcie w tym graniu skoncentrowani na Jezusie, bo inaczej się posypie.
Pozdrawiam
EDIT
Teraz wybadałem foty na MySpace i mam zagadkę . Zwłaszcza z gołymi babami na ścianie... Jakoś mi to chrześcijańsko nie wygląda...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 25.09.2009 21:18:19 Temat postu: |
|
|
Może to nie ich sala a w jakimś DK ale mimo to powinni dbać o to co zamieszczajana necie a w innym wypadku to minus za standardy...
Nie warto w ten sposób się obnosić ze swoimi problemami, to tylko sieje zgorszenie. Błosgosławe jednak ekipę Desert Eagle i proszę o rozwagęna przyszłość.
Stay true to your beliefs! _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pan A. Użytkownik

|
Wysłany: 24.01.2010 03:31:58 Temat postu: |
|
|
A.O napisał: | Może to nie ich sala a w jakimś DK ale mimo to powinni dbać o to co zamieszczajana necie a w innym wypadku to minus za standardy.. |
Trv, przecież nie trzeba Photoshopa, żeby chociażby ową "babę" ocenzurować. _________________ "Jap cap-cap, pari-rip tap-tap, jap cap-cap oo-o-o." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|