Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
StasiuX Moderator[Metal]
![<font color=gren>Moderator[Metal]</font> <font color=gren>Moderator[Metal]</font>](images/rank/6.gif)

|
Wysłany: 05.04.2009 20:01:39 Temat postu: Nowa płyta Believer - Gabriel |
|
|
Wychodzi nowa płyta legendarnego zespołu Believer. Co myślicie o okładce? Dla mnie jakaś taka podejrzana...
http://www.believerband.net/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 06.04.2009 13:11:58 Temat postu: |
|
|
Dlaczego? Widziałeś jak tworzyli tą okładkę?
Na youtube jest filmik zamieszczony przez zespół z sesji zdjęciowej na okładkę. Zresztą wiele kapel ma różne monstra na okładce. Ja tam myślę że póki nie jest nieobyczajna i nie propaguje okultyzmu to ok.
Poczytaj wywiady:
http://www.sputnikmusic.com/feature.php?id=5727
http://www.metalsucks.net/2009/03/26/exclusive-interview-with-believers-kurt-bachman/
Z tego co mówi Kurt Bachman to jasno wynika, że oni w żadnym aspekcie nie traktują tego zespołu jako ewangelizacyjnego. Nawet jeśli w przeszłości były takie aspekty na albumach to na tym nowym nie zależy im przekazać coś więcej niż sztukę. Jako artyści mają do tego prawo choć mi oczywiście brak, że nie chcą odciskać jakiegokolwiek ewidentnie rozpoznawalnego duchowego śladu. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 06.04.2009 14:04:08 Temat postu: |
|
|
A.O napisał: | Jako artyści mają do tego prawo choć mi oczywiście brak, że nie chcą odciskać jakiegokolwiek ewidentnie rozpoznawalnego duchowego śladu. |
na pierwszej też nie odcisnęli... |
|
Powrót do góry |
|
 |
StasiuX Moderator[Metal]
![<font color=gren>Moderator[Metal]</font> <font color=gren>Moderator[Metal]</font>](images/rank/6.gif)

|
Wysłany: 06.04.2009 14:52:33 Temat postu: |
|
|
Chyba się trochę rozjechali... szkoda.
Ja zdecydowanie wolę określone zespoły, nie jakieś artystyczne gdybanie. Jak tworzą dla Boga to niech tworzą, a nie próbują chwycić dwa fronty.
No i Biblia mówi jasno na ten temat:
Mateusza 6:24 "Nikt nie może służyć dwom panom, gdyż albo jednego będzie nienawidził, a drugiego kochał, albo przywiąże się do jednego, a drugim wzgardzi. Nie możecie służyć Bogu i mamonie."
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 06.04.2009 16:04:55 Temat postu: |
|
|
No nigdzie nie mówią, że tworzą specjalnie dla Boga. Tworzą aby się wypowiedzieć, tak jak malarz, poeta czy fotograf. Wielu jest wierzących artystów co tworzą sztukę opisującą określone przeżycia i obserwacje i ciężko znaleźć w tym coś co wskazywałoby jednoznacznie na Boga. Dlaczego nie chcą angażować swojego talentu by zwiastować nie wiem, mam jednak nadzieję że w jakikolwiek sposób świadczą bliskim i ludziom którzy są w wokół nich.
A co do pierwszej płyty Believer - Extraction From Mortality to liryki tego albumu ewidentnie są inspirowane Biblią i chrześcijaństwem. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 16.04.2009 10:17:40 Temat postu: |
|
|
Popieram Stasiux'a, nie będę parafrazował. A swoją drogą podsłuchiwałem tę płytę - słabizna jak dla mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 17.04.2009 11:32:27 Temat postu: |
|
|
A.O napisał: | A co do pierwszej płyty Believer - Extraction From Mortality to liryki tego albumu ewidentnie są inspirowane Biblią i chrześcijaństwem. |
btw. nawet diabeł cytuje Biblię ;] mi chodziło o ducha - jesteś chrześcijaninem, więc wiesz jak to można sprawdzić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 01.03.2010 19:40:27 Temat postu: |
|
|
@Grzecho
Nie mam danych o jakichkolwiek przesłankach jakby nie byli wtedy chrześcijanami a duchowego zgrzytu podczas ich słuchania też nie wyczuwam (zresztą to by było i tak subiektywne). Jak masz jakieś informacje z tego okresu Believer, którymi nie dysponuję to bardzo proszę podziel się. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nocnik Użytkownik

|
Wysłany: 30.07.2011 21:06:25 Temat postu: |
|
|
Może mi ktoś powiedzieć konkretnie które płyty Believera były chrześcijańskie? _________________ Błogosławiony umysł zbyt ciasny na wątpliwości... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 01.09.2011 13:19:41 Temat postu: |
|
|
Twierdzę, że wszystkie przed Gabrielem. |
|
Powrót do góry |