Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bassy Użytkownik

|
Wysłany: 17.09.2007 20:07:39 Temat postu: T shirty - gdzie kupować. |
|
|
Drodzy Bracia i siostry - mam pytanko. Czy jest jakaś stronka na której można nabyć dobrej jakości koszulki z nadrukami i okładkami kapel o wiadomym przesłaniu. Co prawda unblack . Ostatnio za to zasłuchuję się Sinai Beach.jest dla mnie zbyt czadowy ale koszulki są mikroarcydziełami i z chęcią zareklamuję Dobrą Nowinę. Np ten anioł na okładce Elgibbora ...........wiecie o co chodzi. Po proszę o linki. Dzięki i pozdrawiam forumowiczów. _________________ Pozdrawiam!
Bassy |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 18.09.2007 00:32:10 Temat postu: |
|
|
Weź kup oryginał ,zeskanuj okładkę podrasuj na Photoshopie i zrób w jakimś punkcie gdzie drukują na koszulkach. Nie ma co czekać np kiedy Elgibbora koszulki wejdą do sprzedaży bądź ktoś zacznie dystrybuować dodatki zespołów z USA. Dobrze ze płyty w klimacie można czasem znaleźć w mediamarkt. Oczywiście chwała Bogu jak to się zmieni ale póki co trzeba sobie jakoś radzić. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging!
Ostatnio zmieniony przez A.O dnia 18.09.2007 21:25:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
bassy Użytkownik

|
Wysłany: 18.09.2007 10:47:24 Temat postu: |
|
|
UUUUUUUUUUUUUUUUUU Lipa, za dużo techniki jak dla mnie...... _________________ Pozdrawiam!
Bassy |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 18.09.2007 21:27:39 Temat postu: |
|
|
No jak chcesz tylko logo to można łatwiej. Drukuje się pobrane z neta loga na foli a później wycina nożykiem do tapet. Następnie kładzie sie na koszulkę i wypełnia pędzelkiem - tyle aby kontur złapać bo później się odkleja szablon i poprawia mniejszym pędzelkiem.
Trochę roboty jest ale to tani sposób i w miarę trwały no i twórczy. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bassy Użytkownik

|
|
Powrót do góry |
|
 |
zasada Pismak

|
Wysłany: 21.09.2007 11:51:59 Temat postu: OT szablonowo-diy |
|
|
A.O napisał: | Drukuje się pobrane z neta loga na foli a później wycina nożykiem do tapet. Następnie kładzie sie na koszulkę i wypełnia pędzelkiem - tyle aby kontur złapać bo później się odkleja szablon i poprawia mniejszym pędzelkiem. |
IMHO niekoniecznie najlepsza metoda.
Papier podklejany pod klisze RTG ew. jakis inny twardszy a przezroczysty (okladki do dokumentow), nozyk jak najbardziej ale po przymocowaniu do koszulki nie pedzelek a waleczek (wbija farbe w tkanine) lub tapowanie gabeczka.
Ale generalnie diy lepsze niz cokolwiek innego.
bassy napisał: | A.O. już wiem że jestem leszczem w dziedzinie wytwarzania koszulek - więc nie dobijaj mnie kolejnymi sposobami |
Nie przesadzaj - troche wysilku a efekty na bank powaznie ciekawsze niz kupne.
Wieksza dowolnosc w wyborze wzoru, nowe umiejetnosci - przygotowanie zdjecia do zamiany na szablon i niemilosierna frajda.
A co do technik polecam:
http://www.instructables.com/tag/keyword:stencil
I powodzenia bo to wciagajaca zabawa. _________________ Blaszony |
|
Powrót do góry |
|
 |
bassy Użytkownik

|
Wysłany: 21.09.2007 20:36:52 Temat postu: |
|
|
Wiecie frajdę to ja mam jak mi córka setki pytań zadaje bo taki ma wiek i mimo wszystko szperam za gotowcami, szkoda że na longsleeve Antestora jest wykupiony jak na razie- wicie rozumicie- czas, czas ,czas.... _________________ Pozdrawiam!
Bassy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|