| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| superHela Moderator [Chili My]

![Moderator [Chili My] Moderator [Chili My]](images/rank/6.gif) 

| 

|  Wysłany: 06.11.2004 15:35:58    Temat postu: Pierwsze spotkanie z Papryczkami |   |  
                                | 
 |  
                                | Witam w nowym pokoju na forum. Jak pewnie zauwazyliscie jest to pokój poswięcony Chili My   Piszcie jak najwięcej. A tutaj jak poznaliscie zespół i jakie były wasze pierwsze wrażenia z nim związane
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Nikodem Pismak

| 

|  Wysłany: 06.11.2004 16:20:35    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | moje pierwsze spotkanie dawno temu bylo  zrobili na mnie wrazenie i kupilem ich plytke(III) szkoda, ze wczesniejszych nie ma w sprzedazy bo by sobie kupil  Na pierwszym koncercie bylem w czercu 2004 na Festiwalu Muzyki Dobrej w wawie. Poza tym byly jeszcze dwa inne koncerty w Konstancinie i w empiku, ktore bardzo mi sie podobaly  _________________
 ...nie idz ta droga, szeroka droga, ktora ida wszyscy...
 bleeeeeeeeee hehehe
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| zulka Gość

| 

|  Wysłany: 08.11.2004 09:33:15    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | Pierwsze spotkanie było po przez radio, usłyszałam już nawet nie pamiętam jaką pisenkę  a póżniej to było nawet w moje urodziny spotkałam chili adama w super markiecie jak wąchał szampon do włosów   Mam ich trzy ostatnie płyty i duuuuuży problem ze znalezieniem najpierwszej...
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| maruszka Nowy

| 

|  Wysłany: 11.11.2004 18:29:14    Temat postu: chili my 4ever :) |   |  
                                | 
 |  
                                | hehs  a ja poznalam ich na pierwszym albo drugim SOS (juz nie pamietam, bo mi sie wszystkie na siebie nakladaja;-), wiem, ze wtedy bylam jakos swiezo po przesluchaniu plyty Jacka i cos mi nie pasowal wokalista, bo nie umialam powiedziec kto to  i od tamtej pory jestem wierna i trwam przy nich  jak tylko powstala ich strona, to od razu znalazla sie w zakladce ulubione i najczesciej wizytowane  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Aszka Użytkownik

| 

|  Wysłany: 14.11.2004 13:43:26    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | Ja poznałam Ich  wczoraj...  na koncercie w Radzionkowie Wrażenie bardzo bardzo pozytywne
   muzyka świetna [słucham czegos takiego nałogowo
  ] dodając wartosci tekstow ...świetne wystepy, piosenki    nic dodać nic ująć 
 Po koncercie odazu po płyte

Ps 13,6
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Agunia Gość

| 

|  Wysłany: 21.12.2004 12:10:47    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | Moje pierwsze, wręcz osobiste, spotkanko z zespołem było na Franciszkańskim Spotkaniu Młodzieży w Kalwarii Pacławskiej   Szczerze, jeszcze nigdy nie byłam na koncercie zespołu, który potrafi stworzyć tak wspaniałą atmosferę
  Oni są po prostu świetni, muzyka do tańca i do różańca, że tak powiem;D NTT 3majcie się zawsze Pana Jezusa! |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Konik Podglądacz

| 

|  Wysłany: 30.12.2004 19:56:01    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | a żeby nie było, że nic nie pisze to właśnie coś napisałam  _________________
 uśmiech się!
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Izaak Użytkownik

| 

|  Wysłany: 30.12.2004 22:43:18    Temat postu: moj pierwszy raz |   |  
                                | 
 |  
                                | pierwszy uslyszalem  chili my na ruah (chyba takim pomaranczowym co tam bylo jeszcze 'w obliczu aniolow' na tej samej)
 byl to w ogole moj pierwszy kontakt z ccm wiec mam do calej tej plyty emocjonalny stosunek
 ale sam utwor chilli my jakos mnie nie powalil (ale ma calkiem niezle brzmienie i pare innych +'ow)  (to chyba bylo 'czy ty o tym wiesz' jesli czegos nie myle i to ich jest)
 i to chyba jedyna piosenka chilli my ktora kojarze z nimi (chyba ze 'bo tak wiele mam' tez jest ich - tez chyba byla na jakims ruahu) ale ta 1. mi sie bardziej podoba
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Daria Gość

| 

|  Wysłany: 04.01.2005 15:16:14    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | Izaaku. Czas odświeżyć znajomości (tzn. z Chili my). Od tamtej pory powstały już 2 następne płyty (oczywiście je mam). Te juz mogą "powalić". Posłuchaj i daj znać. "w niedzielę skrzydła swoje weź........"
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Johnny777 Użytkownik

| 

|  Wysłany: 27.03.2005 23:19:22    Temat postu: |   |  
                                | 
 |  
                                | Moje pierwsze "spotkanie" z Chili My to rok 1999 i kumpel "przekładający" piosenkę "Czy Ty o tym wiesz?" z kasety na chwyty gitarowe. Potem zakup tego samego "Ruaha" co Izaak  (zresztą wtedy już chyba był archiwalny) i piosenka "Tak wiele mam". Tyle e tą płytkę kupiłem nie ze wzgledu na Chili My tylko na 2Tm.2,3  Dlatego też "Czilusie" poszły w zapomnienie na czas jakiś. Do czasu kiedy dyżurując w Diecezjalnej Diakonii Słowa w Chorzowie posłuchałem kasety zostawionej tam przez kogoś z dyżurujących. A że czasem na dyżurze zdarzy się taki dzień że pies z kulawą nogą nie przyjdzie to miałem czas posłuchać. I tak wpadła mi w ucho (i do dzis nie chce wypaść
  ) płyta "Czyli kto?"... Potem to już "z górki" - koncert na Festiwalu Stróżow Poranka (za krótki!!!  ) - zakup płyty "III" - koncert w Rudzie Śląskiej na "Rudstock-u", koncert w Chorzowie (raptem 2 tygodnie póżniej  ) gdzie oczekiwaliśmy już na nową płytę..niestety wyszla dopiero tydzień póżniej. Oczywiście dzięki wysylce pocztowej i sklepikowi na paganini.com.pl płyta "4" szybko dotarła do mnie  Ostatnio koncercik w "Plastyku" katowickim i...czekam na następne spotkania!!  _________________
 WITA FRAKCJA RUDZKA!!!
  - Obrońcy pingwinów...;-P |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| mala_madzia Pismak

| 

|  Wysłany: 31.07.2005 13:02:34    Temat postu: MóJ PiErWsZy rAz :) |   |  
                                | 
 |  
                                | Nie pamiętam skąd miałam płyte  To był ich pierwsza krążek. Spodobało mi sie, ale jak ma sie około 10 lat, szybko sie zmienia gust i zapomina. Pozyczyłam komuś tą płyte i ten ktos mi nie oddał  Kiedy przyszłam na Oaze i spotkałam Hele (pozdrowienia dla niej)  wszystko odżyło z potrójną mocą. Pojechałam na pierwszy koncert i tak mi się spodobało, że teraz podśpiewuje sobie ich piosenki przy kazdej okazji. Mam nadzieje, ze Papryczki będą grały do końca świata i jeden dzień dłużej  _________________
 I only ask of God He won’t let me be indifferent to the wars
 Solo le pido a Dios Que la guerra no me sea indiferente
 Seulement je demande à Dieu Que la guerre il ne s'est pas indifférent
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| monisc Podglądacz

| 

|  Wysłany: 17.10.2005 14:18:56    Temat postu: OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL TWÓRCZOŚCI CHRZEŚCIJAN |   |  
                                | 
 |  
                                | Pierwsze moje spotkanie z CHILI MY było w programie RAJ. Pamiętam, że BIAŁA KOSZULA była wtedy na pierwszym miejscy listy MUZYCZNE DARY. Pierwszy raz na żywo zespół zobaczyła i usłyszałam w mojej rodzinnym mieście PIEKARACH ŚLĄSKICH. Był to koncert w ramach I OGÓLNOPOLSKIEGO FESTIWALU TWÓRCZOŚCI CHRZEŚCIJAN PIEKARY ŚLĄSKIE 2005. Po tym koncercie kupiłam ostatnią płytę i tak słucham jej do dnia dzisiejszego.
 Chili my to dużo pozytywnej energii tak potrzebne na każdy dzień
  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| promyk słonka Użytkownik

| 

|  Wysłany: 11.11.2005 12:39:07    Temat postu: Chili My 4ever:) |   |  
                                | 
 |  
                                | a mój pierwszy raz z Chili był w czerwcu tego roku na czuwaniu nocnym w Pieniężnie!! i było oczywiście wyrąbiście, kupiłam sobie płytkę, parę dni temu dostałam drugą... i... co tu dużo gadać - ta muza mnie porwała!!! _________________
 Bo tak wiele mam...
  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |