Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Izaak Użytkownik

|
Wysłany: 11.07.2004 17:59:23 Temat postu: Tylko rock? |
|
|
Czy jest ktos na tym forum kto nie wtlacza sie w szeroko rozumiany nurt mocnego grania?
Bo az nie ma jak pogadac tylko efekty i efekty ;)
opinia(prywatna): nie lubie efektów :) jak gram na gitarze to nawet rzadko z piecem (moze to zazdrosc?)
posta tego nie kieruje rowniez do ludzi grajacych muzyke "oazowa" tylko jestem ciekaw czy sa tu osoby reprezentujace inne gatunki jazz, dnb, hiph, triph itd...
i witam wszystkich braci (i ew. siostry) |
|
Powrót do góry |
|
 |
luc Użytkownik

|
Wysłany: 11.07.2004 19:53:20 Temat postu: |
|
|
oczywiście, ze są tu tacy ludzie. Ogólnie wywodze sie z mocnego grania, ale złagodniałem i kupiłem sobie wzmaka lampowego do leżejszego grania. Teraz zachwycam sie jego czystym kanałem
Ogólnie ostatnio raczej przeszedłem na praise i takie tam pop-jazzowe rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 12.07.2004 20:51:52 Temat postu: Re: Tylko rock? |
|
|
Izaak napisał: | Czy jest ktos na tym forum kto nie wtlacza sie w szeroko rozumiany nurt mocnego grania?
Bo az nie ma jak pogadac tylko efekty i efekty  |
moze cos na swoją obronę
gram w "mocnym" zespole (tj. mocne granie) na gitarze ale gram również praise&worship na klawiszach
osobiscie nie zamykam sie na inne gatunki
ale i do jazzu/pop-u/etc. tez mozna pouzywac efektow  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kruko Użytkownik

|
Wysłany: 31.07.2004 20:02:53 Temat postu: |
|
|
czesc grzechoooooooooo hee hetnie poznalbym coś na temat towejgo mocnego zespołu ...ciekawosć mnie zrzera ... pozdrawiam ...
oazowagranie czemu nie pamietam kiedys prawie 100lat temu
graliśmy na spodkaniech oazowych i bylo calkiem przyjemnie ... ale i na oazowym graniu tyz mozna przygrzmocic heeeee .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 01.08.2004 14:16:10 Temat postu: |
|
|
mocne, czyli często przesterowane gitary
nie jest to Pneuma którą kiedyś zaprosiliśmy, jak jeszcze Tomasz W. był managerem (było to ok. 5 lat temu)
myślę, że raczej się nie będziesz miał okazji nasz usłyszeć live, przynajmniej na razie , bo skład jak i upodobanią się krystalizują
dodam, że gra z nami koleżanka na skrzypcach co przy "mocnej" muzie jest piękne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Błażej Nowy

|
Wysłany: 04.02.2005 16:59:26 Temat postu: |
|
|
A ja bym chciał kupic sobie gramofony i zając się mixowaniem, tylko nie mam na razie kaski  |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 04.02.2005 21:32:22 Temat postu: |
|
|
efekty podpięte do gitary basowej - to jest świetna rzecz i używana na ogół przy lżejszym graniu
bass + kaczka + Marcin Pospieszalski =  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andy W. Pismak

|
Wysłany: 04.02.2005 23:45:09 Temat postu: |
|
|
drogi Izaaku.
to jestem ja - Andy W.
niektórzy może myślą że jestem hh ale to nie tak. działam na "rynku" ccm od ładnych paru lat i grałem prawie wszystko opróćz ciężkiej muzy. zresztą nie jesteśmy zobligowani do jakiejś 1nej ściśłe określonej stylistyki. jak powiedział kiedys starszy muzyk młodszemu. widzisz tu możesz pograć i pop i reggae i funk i soul. oczywiście z pewną dozą optymizmu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz T Użytkownik

|
Wysłany: 07.02.2005 12:56:53 Temat postu: |
|
|
oczywiście, że TYLKO ROCK
z dużym pozytywnym REGGAE
i odrobiną rytmów SKA
pozdrawiam _________________ - hm, a co ten fshut ??? i co oni grają ???
- a tak tam sobie chłopaki brzdąkają prostymi rytmami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andy W. Pismak

|
Wysłany: 09.02.2005 22:53:35 Temat postu: |
|
|
jesteście zacofani z tym tylko rockiem. to już nie jest trendy. t1 jazz rulez |
|
Powrót do góry |
|
 |
kruko Użytkownik

|
Wysłany: 10.02.2005 12:26:27 Temat postu: kruko |
|
|
mysle że niema co sie siperac o to jaka muza jest lepsza czy cos w ten desej i ktora lepsza jest do uwielbienia czy niewiem co jeszcze bo wchodze na formu tylko i wylacznie dla rozrywki bo czytam wiekszosc postow i powiem że to lepsze jest niz kabarety ??? gostow jest tyle co ludzi na tym świecie i dobże przesto jest ciekawiej .... osobiscie lubie granie z pazurem i to mi daje najwiecej radochy i spełnienia zreszto od kąd siegam pamiecią zawsze tak bylo .... gralem kiedyśw kapelach reggae .i bylo wpożądalu dobry klimat i wogule ...... a zdrugiej strony nieuważam ludzi ktorzy zamykaja sie tylko w jednaj muzie za niewiem . malo wszechstronnych .poprostu wiedza czego chcą i tyle swiadczy to tylko o tym że .. mają i widza w tym potencjał tylko i wylacznie . i jestem za raczej ...... może podpisze na siebie maly wyrok w tym momencie .ale zauwazylem w muzyce z dobrym przeslaniem czyli w naszej muzyce straszne schematycznosci .. jak muza chrzescijan i kapela - to jadą wszystko : matalowo pankowo reggowo balladowo potem znowu szybko wolno ballada ..matalowo .... mi to raczej osobiscie nierobi ( zaduża salatka sie robi ). przyznaje że sam taki kiedyś gralem ale szybko to mi sie znudzilo ... i naszczescie przeminalo dawno temu ... mysle że jak ktoś zajmuje sie okreslonym graniem czy stylem to jest to napewno wielkie skupienie i potencjalnie bedzie to raczej wpożadku ..... nieczesto wpisuje sie na forum raczej . a tu zrobiłem wyjatek wyrażajać swoje malo znaczace zdanie .... ktore znajac zycie i te forum zostanie zaatakowane w mgnieniu oka . heeeee pozdrawiam >> serwus .... (@)_(@)
zapraszam na WWW.COREGUITARS.PL portal dla gitarzystów metalowych
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz T Użytkownik

|
Wysłany: 11.02.2005 11:38:42 Temat postu: |
|
|
ale o co chodzi / nie atakując wcale
jakoś średnio Cię zrozumiałem chyba
zwalam winę oczywiście na moje ograniczenia _________________ - hm, a co ten fshut ??? i co oni grają ???
- a tak tam sobie chłopaki brzdąkają prostymi rytmami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kruko Użytkownik

|
Wysłany: 11.02.2005 16:38:57 Temat postu: |
|
|
nieprzejmuj sie mojim podsumowaniem (zdaniem końcowym ) . to była moja refleksja co do czsami kontratakow ktore sa obecne na tym forum ogulnie niekoniecznie zawsze i w tym przypadku .. ..... pozdrawiam ......
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ryfek Podglądacz

|
Wysłany: 22.02.2005 11:37:37 Temat postu: |
|
|
ja sobie ostatnio, od kilku dni mam "faze" na Mietka Fogga i Jana Kiepure :] ...jest tyle dobrej, wartościowej muzyki i kazdy mozna znalezc cos dla siebie ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andy W. Pismak

|
Wysłany: 22.02.2005 12:26:37 Temat postu: |
|
|
no właśnie właśnie. ja w ten sposób ponownie odkryłem Louisa Armstronga. oczywiście że wcześniej go znałem ale płyta "Louis and the Good Book" jest specyficzna. otóż na niej Louis śpiewa same pobożne kawałki a robi to tak samo jak wszystko czyli porywająco.
a przy okazji anegdota. niejaki Gary Davis - gitarzysta bluesman z południa (lata 30te ubiegłego wieku) doznał gwałtownego nawrócenia. powiedział wówczas że blues to muzyka szatana i już niegdy nie będzie tego grał. został pastorem i jako Wielebny Gary Davis - wędrowny kaznodzieja - jeżdził po Stanach z gitarą i grał dokładnie tak samo jak przedtem tylko zmienił texty na hymny i pieśni na Chwałę Pana... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|