karher Nowy

| 

Wysłany: 04.02.2009 16:43:33    Temat postu: Plakat ewangelizacyjny na przystanku autobusowym !!! | 
                                     | 

| 

Jedna z firm ogłosiła konkurs walentynkowy.

Każdy z uczestników może przygotować plakat z ułożonym przez siebie hasłem walentynkowym. 

Następnie internauci głosują na przygotowane projekty.

Hasło reklamowe, które zdobędzie najwięcej głosów, 

zostanie wydrukowane w formie plakatu na przystanku autobusowym.

Takich miejsc w Polsce przygotowanych zostało kilkanaście. 

Młodzi ludzie z wspólnoty modlitewno - ewangelizacyjnej EMAUS w Sopocie, postanowili przygotować swój plakat. 

Hasłem, które promują jest: Bóg kocha Ciebie dzisiaj, 

i ja też. 

Druga część hasła powstała z myślą o tych, którzy ufność pokładają bardziej w człowieku niż w Bogu. 

To właśnie oni mogą dzięki temu doświadczyć, że na ziemi jest Ktoś kto o nich myśli, pamięta... 

dla kogo po prostu warto żyć ! 

Pomysł na plakaty ewangelizacyjne na przystankach autobusowych są poniekąd odpowiedzią na akcję przygotowaną w Europie Zachodniej, a które głoszą "Boga prawdopodobnie nie ma" 

Hasło "Bóg kocha Ciebie dzisiaj... i ja też" jeśli wygra zawiśnie na Przystanku autobusowym w Sopocie.  

( Al. Niepodległości / Bohaterów Monte Cassino ) 

Młodzież promująca akcję zbiera głosy pod adresem

http://www.ilovemilka.pl/v5AD76 

Więcej informacji na temat ewangelizacji poprzez plakaty na przystankach autobusowych znajdziemy również pod adresem: 

www.soda.diecezja.gda.pl _________________ Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia !!!!!!!!!!!!!!!! <><

www.soda.diecezja.gda.pl

www.karola.alleluja.pl 

<>< | 

|