Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sokad Użytkownik

|
Wysłany: 07.01.2009 18:02:11 Temat postu: LEGENDARNY DAN SPITZ z ANTHRAX podąża za Jezusem Chrystusem! |
|
|
Panie i panowie,nie wiem czy wiecie, że nawrócił się gitarzysta legendarnej thrashmetalowej grupy Anthrax,która nagrała kilka ważnych płyt w historii thrash metalu;"Among the living","Fistful of metal",czy"Spreading the disease"...Najpierw myślałem że to tylko plotka,ale spotkałem się osobiście z Danem w USA,na festiwalu CORNERSTONE...Dan(mesjański Żyd!i jubiler)oprócz tego że opowiadał historię swojego spotkania z Jezusem,znalazł czas i pogawędziliśmy chwilkę.Na spotkanie sholował też Petera Baltesa,ex-basistę niemniej legendarnego,heavy metalowego,niemieckiego bandu ACCEPT(pamiętacie ich"Metal Heart"?),też chrześcijanina!Peter był bardzo podekscytowany spotkaniem z kimś z Polski.A dlaczego?"Moja mama pochodzi z Katowitz"-wydukał Peter...Dan z Peterem mają też wspólny projekt muzyczny(na garach Matt Thompson z King Diamond!)i konkretne pragnienie dzielenia się Ewangelią.Czyżby metal był często słuchanym gatunkiem w niebiańskich kuluarach:)?[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
april Nowy

|
Wysłany: 08.01.2009 22:56:18 Temat postu: |
|
|
no...myślę, ze coś w tym jest! Cieszę się z nawrócenia tego artysty i fajnie wiedzieć, że ktoś grający tego rodzaju gatunek muzyki będzie odtąd tworzył ii pewnie już tworzy dla Boga, nie dla kogoś innego..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|