jozip Użytkownik

|
Wysłany: 07.01.2009 23:38:02 Temat postu: Nowy rok dla muzyki chrześcijańskiej będzie lepszy??? |
|
|
Jaki będzie 2009 r. dla muzyki chrześcijańskiej. Mam nadzieję, że lepszy od tego który minął . Co prawda wyszło kilka ciekawych płyt, koncertów, ale czy to nie za mało? Wydać dobrą płytę jest coraz trudniej, a wypromować jeszcze bardziej. Z tego co widzę magazyn Ruah, który tworzył środowisko i pomagał w promocji muzyki coraz gorzej spełnia swoją rolę. Wydaje się ogólnie, że często zespoły nie potrafią wypromować się w mediach chrześcijańskich czy świeckich.
W roku 2008r. na rynku płyt muzyki chrześcijan pojawiły się płyty: 2 Tm2,3- Dementi, Tomka Kamińskiego - muzyczne listy do młodych,Violi Brzezińskiej - Przystań, Tgd - PS, Arki Noego - MP3 i Gadu Gadu, Marcina Stycznia - 21 gram,Siewcy z Lednicy- Nie lękajcie się, Tomasza Budzyńskiego - Luna, braci Dominikanów czy reedycja płyty New Life M- Dla mnie i dla ciebie. Poza tymi jest kilka innych na które warto zwrócić uwagę.
Myślę, że mogłoby być lepiej.
Z nieoficjalnych i oficjalnych informacji dowiedziałem się, że nowe płyty wydadzą:Anastasis, New Life M, Maleo, Triquetra, Pneuma, Beata Bednarz,Antonina Krzysztoń, Chili My czy Viola Brzezińska. Mam nadzieję, że to będzie lepszy rok dla dobrej muzyki. _________________ www.chrzescijanskiegranie.pl |
|