Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Johnny777 Użytkownik

|
Wysłany: 26.05.2006 23:34:32 Temat postu: |
|
|
mala_madzia napisał: | Dziwne.... Ja sie jeszcze nigdy nie spotkałam.... Z resztą nie tylko z piosenkami Chili My, ale też żadnego innego zespołu... Może w tej mojej parafii coś nie tak ?  |
Nie - z Twoją (i moją przy okazji ) parafią jest wszystko OK. Nie ma piosenek Chili My, bo z całym szacunkiem dla twórczości Zespołu, ale nie są to pieśni liturgiczne do wykonywania w czasie Mszy Świętej... I tyle  _________________ WITA FRAKCJA RUDZKA!!! - Obrońcy pingwinów...;-P |
|
Powrót do góry |
|
 |
mala_madzia Pismak

|
Wysłany: 03.06.2006 19:25:05 Temat postu: |
|
|
Właściwie to należymy pod inne parafie... Co do Mszy się całkowicie zgadzam. Ale czasem jak są koncerty chóru.... albo scholi... to mogłoby być też coś poza tymi tradycyjnymi pieśniami, bo choć są przepiękne - z czasem potrzeba zmian  _________________ I only ask of God He won’t let me be indifferent to the wars
Solo le pido a Dios Que la guerra no me sea indiferente
Seulement je demande à Dieu Que la guerre il ne s'est pas indifférent |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ralf Pismak

|
Wysłany: 28.08.2006 00:43:29 Temat postu: |
|
|
Johnny777 napisał: | z całym szacunkiem dla twórczości Zespołu, ale nie są to pieśni liturgiczne do wykonywania w czasie Mszy Świętej... I tyle  |
a myślisz ze na wesele pasują :>
wczoraj byłem na jednym z wielu z Festiwalów Młodych w Polsce i takie coś usłyszałem :
http://www.youtube.com/watch?v=Xm5n5AjmZc0
sorry za słabą jakość ale byłem przygotowany na zdjecia a nie video i nagrywałem aparatem cyfrowym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madzia :):* Podglądacz

|
Wysłany: 28.08.2006 09:21:04 Temat postu: |
|
|
po pierwsze Twoje miłowanie chyba nie jest piosenką Chili,nauczyłam sie jej na rekolekcjach oazowych,potem jeszcze moja schola ją śpiewała i wydaje mi się,że ta piosenka akurat może być liturgiczna (ja się juzparę razy spotkalam z tą pieśnią na mszy)
Ale to źle,że sie z czyms takim spotkałeś??to chyba dobrze,że Chili jest sławne i,że nawet dzieci śpiewają!!    |
|
Powrót do góry |
|
 |
superHela Moderator [Chili My]
![Moderator [Chili My] Moderator [Chili My]](images/rank/6.gif)
|
Wysłany: 28.08.2006 19:23:50 Temat postu: |
|
|
Madzia :* napisał: | po pierwsze Twoje miłowanie chyba nie jest piosenką Chili,nauczyłam sie jej na rekolekcjach oazowych,potem jeszcze moja schola ją śpiewała |
Piosenka "Twoje miłowanie" - autor tekstu i słów Jacek Wąsowski
To zdecydowanie JEST piosenka Chili My. Myśle, że na twoich rekolekcjach oazowych uczyli was tego bo bardzo sie muzycznemu spodobała Co akurat nie jest dziwne |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ralf Pismak

|
Wysłany: 28.08.2006 19:36:14 Temat postu: |
|
|
Cytat: | TWOJE MIŁOWANIE sł.i muz. Jacek Wąsowski
|
Jestes drugą osobą która powiedziała że to song nie Chili więc pogrzebałem i znalazłem.
I juz nikt mi nie powie ze to nie jest ich piosenka
a że spiewałaś/słyszałas gdzie indziej to nic nie znaczy, po prostu cudowna piosenka i wiele osób ją śpiewa/powtarza |
|
Powrót do góry |
|
 |
agusia Gość
|
Wysłany: 30.09.2006 18:10:11 Temat postu: chili my |
|
|
tak sobie czytam te wypowiedzi izastanawiam sie dlaczego chili my nie moze byc wykonywane na mszach mam zatem pytanie jaki piesni sa liturgiczne a jakie nie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|