Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dredziarz Użytkownik

|
Wysłany: 24.12.2003 12:10:43 Temat postu: Chili my |
|
|
Joł
Jak to jest/było w waszym przypadku (zakładam, że znacie ten band) poznania muzy chili my?
Ja poznałem ich na koncercie (gaude fest jakiś) ponieważ bardzo podobał mi się ich występ kupiłem płytę. No i tutaj paradoks, bo zespół świetnie grający, wspaniale sprawdzający się na scenie a płyty to porażka ( no może to zbyt dosadne słowo). ALe na żadnej z ich płyt nie ma tego czadu, który jest na koncertach. Wszystkie studyjne aranże takie melancj\holijne są, bez jaj.
Dlatego nie wyobrażam sobie, że ktoś po kupnie płyty bez możliwości zobaczenia ich na koncercie zakochał isę w ich muzie czy coś w ten deseń... _________________ Kobieta jest czyśćcem dla duszy, rajem dla ciała i piekłem dla sakiewki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 24.12.2003 19:58:50 Temat postu: |
|
|
Po raz pierwszy usłyszałem ich z płyty i spodobało mi się kilka piosenek.
A na koncercie to faktycznie całkiem inaczej się zachowywali no i wokalista był inny. Było to ponad 3 lata temu i szczerze mówiąc, nie wiem co oni teraz robią (zmieniły mi się trochę gusta).  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mazi Użytkownik

|
Wysłany: 25.12.2003 11:00:20 Temat postu: |
|
|
Hmm pierwszy raz zobaczyłem chili chłopaków chyba w Raju(oczywiście chodzi o program dla młodzieży na TVP , no ale mam nadzieję że kiedyś i tam się spotkamy ...) gdy pokazywali teledysk do "Niedzielnego Przelotu". Spodobał mi się on bardzo, mało wiedziałem o grupie dla tego postanowiłem ją bliżej poznać . Pierwszy raz na żywo usłyszałem ich na Song Of Songs w 2002 roku, zaraz po koncercie miałem okazję wraz z Pietią porozmawiać z nimi (o czym rozmawialiśmy możecie sobie przeczytać tutaj). Później widziałem ich w październiku na I FMD w Warszawie aż w końcu w lipcu tego roku podczas Spotkania Młodych w Wołczynie gdzie chyba najlepiej podobał mi się ich koncert.
dredziarz napisał: | ..o i tutaj paradoks, bo zespół świetnie grający, wspaniale sprawdzający się na scenie a płyty to porażka ( no może to zbyt dosadne słowo). ALe na żadnej z ich płyt nie ma tego czadu, który jest na koncertach. Wszystkie studyjne aranże takie melancj\holijne są, bez jaj... |
Wiesz mało jest zespołów które potrafią przelać klimat koncertowy na nagrania. Oczywiście zgadzam się że zespół podczas koncertów daje niezłego czadu (może nie jest to tymek czy triqetra ale to troszke ina muza jak by nie było a moim zdaniem jest nieźle), co do nagrań to aż wstyd powiedzieć ale nie mam płyty.. no ale np. teledysk do "Niedzielnego Przelotu" mi się podobał.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 25.12.2003 16:04:28 Temat postu: Frühstück |
|
|
Mazi napisał: | mało jest zespołów które potrafią przelać klimat koncertowy na nagrania |
moze troche zbocze z tematu, ale podobne odczucia miałem z kapelą Frühstück. Płyta nie spodobała mi się (tylko 2 kawałki a z drugiej też ze 2), dlatego nie kupiłem. Ale na koncercie... byli super. Co prawda nie tacy jak Dust, ale podobały mi się prawie wszystkie kawałki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
superHela Moderator [Chili My]
![Moderator [Chili My] Moderator [Chili My]](images/rank/6.gif)
|
Wysłany: 28.12.2003 12:24:56 Temat postu: |
|
|
Hejo !!!!!!!!!! Ja Chili My pierwszy raz słyszałam na płytce i byli świetni Dopiero niedawno poszłam na ich koncert, a raczej na festiwal na którym oni też grali (STRÓŻE PORANKA). Teraz to juz wogóle uważam ich za swietny zespół  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Johnny777 Użytkownik

|
Wysłany: 08.01.2004 12:47:17 Temat postu: |
|
|
No cóż..ja pierwszy raz zetknąłem się z Chili My na płycie. Właściwie to sięgnąłem po nią z nudów siedząc na dyżurze w Diakonii Słowa No i spodobali mi się - potem druga płyta i dopiero niedawno koncert (Festiwal Stróżów Poranka). Z niecierpliwością czekam na nową płytę  _________________ WITA FRAKCJA RUDZKA!!! - Obrońcy pingwinów...;-P |
|
Powrót do góry |
|
 |
miłosz Użytkownik

|
Wysłany: 10.01.2004 23:29:23 Temat postu: chili my |
|
|
muszę się przynać że znam tylko kilka piosenek tego zespołu które ściągnąłem z netu, niestety nigdy nie widziałem ich na żywo...
dla mnie to bardzo... dziwny zespół
trochę taki ultrakatolicki (szczególnie kawałek "Niebiańskie nawoływanie")
nie wiem czy to dobrze że taki ultrakatolicki
hmmm na ich stronce znalazłem link do strony jakiegoś eurosceptyka...
który potem okazał sie ateistą i momentami dosyć niegrzecznym ateistą...
/jejku czy ja w ogóle piszę na temat:)/
dla mnie to dziwny zespół... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tabcio Podglądacz

|
Wysłany: 30.01.2004 23:05:31 Temat postu: |
|
|
a ja sie zakochałem w utworze chili my "twoje milowanie" ale tam tez spiewa mietek wiec klasa sama w sobie  _________________ <>< Jesus rulez ! <><
+ www.musk.kdm.pl + |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 30.01.2004 23:19:08 Temat postu: |
|
|
Tabcio napisał: | a ja sie zakochałem w utworze chili my "twoje milowanie" |
to też jest mój ulubiony kawałek. Do tego dochodzi jeszcze "Niedzielny przelot" (wersja koncertowa). Poza tym z pierwszej płyty jest kilka fajnych numerów (drugiej nie miałem okazji przesłuchać) łącznie z instrumentalnymi.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dredziarz Użytkownik

|
Wysłany: 24.02.2004 20:38:16 Temat postu: |
|
|
Weźmy np. taki niedzielny przelot:
na płycie chyba tam na mandolinie gitarman popykuje a na koncertach CZAD.
Taki fajny czad. No może czadzik.
Na stróżach poranka było ładnie:) Ładnie zagrali  _________________ Kobieta jest czyśćcem dla duszy, rajem dla ciała i piekłem dla sakiewki |
|
Powrót do góry |
|
 |
superHela Moderator [Chili My]
![Moderator [Chili My] Moderator [Chili My]](images/rank/6.gif)
|
Wysłany: 25.02.2004 09:17:25 Temat postu: |
|
|
No dokładnie sie zgadzam.
Na płutkach to oni jakoś tak spokojnie w miarę grają, a na koncercie odpał (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aga Użytkownik

|
Wysłany: 28.03.2004 00:29:30 Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o Chili My to już na początku maja 2004 roku zespół wyda kolejną płytę "CHILI MY 4". A tymczasem 29 marca na antenie TanRadia tuż po godzinie 20 radiowa premiera piosenki "Biała koszula" , zapowiadającej nowy album! Również na antenie Radia Warszawa Praga w audycji Krzysia Kiryczuka.
Zapraszam do słuchania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AR'n'B Użytkownik

|
Wysłany: 20.05.2004 00:29:05 Temat postu: |
|
|
Pierwszą piosenkę CHILI MY usłyszałem na składance dołączonej do drugiego numeru "RUaH"a. Śpiewał ją jeszcze Jacek Wąsowski. Potem poznałem nowego wokalistę zespołu - Adama Krylika, z którym braliśmy udział w nagraniach płyty z piosenkami wspólnoty Emmanuel. No, a teraz pracujemy w tym samym miejscu, chociaż na różne zmiany
Koncerty Chili My są zawsze pełne pozytywnej energii! A płyty też się dobrze słucha, zwłaszcza ostatniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sahal Nowy

|
Wysłany: 30.05.2004 23:53:38 Temat postu: heehe :) |
|
|
a ja pierwszy raz uslyszalem ta ekipe na Dniach Mlodych w Zielonej Gorze 2 lata temu )) i moze to wlasnie dzieki nim wlasnie ( za ich pomoca ) stalo sie ze mna to co sie stalo koncerto byl po MAXIE ... grali do spolki z przystankiem Jezus - brak slow ( jak najbardziej positiv ) .. przyjechalem uradowany .... tak jak mowicie - napelniony ta pozytywna energia a jesli chodzi o muzik z neta .. no to rzadko ktory zespol gra tak samo przed publicznoscia i tak samo w studiu ... ! taka jest specyfika koncertow ale sam zespol jak i repertuar jak najbardziej mi przypadl ... - polecam  _________________ "nie lekam sie , wchodze w noc ciemna bez leku " =) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Johnny777 Użytkownik

|
Wysłany: 07.06.2004 23:52:18 Temat postu: |
|
|
Właśnie wróciłem niedawno z wczorajszego już koncertu "Stróżów Poranka" w chorzowskim teatrze "Rozrywki"... Koncert Chili My był świetny (nic nie ujmując Magdzie Anioł, której występ też był dobry) Cieszę się bardzo że miałem okazję być w ciągu 2 tygodni dwa razy na ich koncercie - to jest jednak niezapomniane przeżycie - szczególnie jak się szaleje pod sceną (oj...jutro znów zakwasy na łydkach pewno ) Widać było że chłopaki szanują swoich fanów cytując nasze wypowiedzi z księgi gości na ich stronie
Reasumując - było R-E-W-E-L-A-C-J-A ...oby więcej takich imprez!!!  _________________ WITA FRAKCJA RUDZKA!!! - Obrońcy pingwinów...;-P |
|
Powrót do góry |
|
 |
|