Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 26.09.2005 07:17:41 Temat postu: Re: :))) |
|
|
Izaak napisał: | no to juz rozumiem
wylaczam sie do biernosci bo niestety nic nie moge na ten scisly temat powiedziec z braku danych )
ale ogolnie chyba nie gorszy mnie to tak jak goscia
ot! taka sama wada jak np. glupota, palenie papierosow czy tam inne natrectwa...  |
Pmiętaj że każde ntręctwa prowadzą do złych kosekwencji tj. aplenie papierosów do nowotwrów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 26.09.2005 20:11:58 Temat postu: |
|
|
Gościu, a modliłeś i modlisz się za ten zespół, że pokazujesz całemu "światu" prawdę o Chili My? (jeśli to jest prawda, nie wiem, nie znam ich). |
|
Powrót do góry |
|
 |
superHela Moderator [Chili My]
![Moderator [Chili My] Moderator [Chili My]](images/rank/6.gif)
|
Wysłany: 26.09.2005 20:32:31 Temat postu: |
|
|
Grzecho napisał: | Gościu, a modliłeś i modlisz się za ten zespół, że pokazujesz całemu "światu" prawdę o Chili My? . |
No dokładnie. Znasz tak świetnie zespół że możesz sie na ten temat z takim przekonaniem wypowiadać ???? Może poczekajmy też aż sam zespół osobiście sie wypowie na ten temat.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
chili jacek Gość
|
Wysłany: 27.09.2005 10:04:59 Temat postu: parę słów |
|
|
no chyba czas na głos zespołu , tzn sorry mój głos.
Faktycznie wielu muzyków przewinęło się przez chili my . Rozstawaliśmy się z różnych względów - Kuba wyjechał do Brukseli, Czarek i Olo postawili na jazz i takiej muzyce postanowili się poświęcić , Zbyszek gra z Rodowicz i nie miał już dla nas czasu itd. Z Michałem Fijalskim rozstaliśmy się ze względów muzycznych - nie bardzo sobie radził z takim graniem. Gra z nami teraz np Sinbad ( znakomity perkusista ) który określa się jako protestant. Michał Pruszkowski który jest Zielonoświątkowcem zrobił nam projekt okładki itd. Trudniejsza była sprawa z chłopakami którzy w trakcie grania z nami wsiąkli w Spichlerz. Pół roku zastanawiałem się ( i modliłem w tej intencji ) co z tym faktem zrobić i po antykatolickim apelu zamieszczonym na stronie spichlerza stwierdziłem że to nie ma sensu - to było udawanie że wszystko jest ok.Kornel przyznał mi rację. Rozstaliśmy się w zgodzie.
To tak odnośnie tych stosów.
Osądzanie czyichś intencji przypomina zabawę w Pana Boga - nie sadzisz GOŚCIU ? byłbym z tym ostrożny. A przekaz ? nigdzie w naszych tekstach nie ma że jesteśmy wzorem chrześcijan , raczej są o naszych słabościach , poszukiwaniach i nadzieji w Boże Miłosierdzie.
Pomysł z modlitwą za nas jest bardzo dobry - prosimy o nią katolików i protestantów.
Nie chciałbym aby nasze forum stało się miejscem sporu między katolikami a protestantami -ja już to przerobiłem na innym forum pozostanę jednak przy swoich poglądach .
Chętnych do pogłębienia swojej wiedzy na ten temat zapraszam na www.apologetyka.katolik.pl
Wszystkim dziękuję , również za słowa krytyki i z Panem Bogiem ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 27.09.2005 18:48:18 Temat postu: |
|
|
Chili my dobra gra muzyke, i niech Bog ich prowadzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mala_madzia Pismak

|
Wysłany: 27.09.2005 20:47:50 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Izaakiem i Helą. Sekta to grupa, która odłamała sie od wyznania macierzystego (chrześcijaństwa bądź innych) i posiada własną prawdę o zbawieniu. Protestanci są sektą. Wg Żydów zapewne my jesteśmy sektą, bo się w jakiś sposób odłamaliśmy. Czy uważasz GOŚCIU, że to jest obraźliwe ? _________________ I only ask of God He won’t let me be indifferent to the wars
Solo le pido a Dios Que la guerra no me sea indiferente
Seulement je demande à Dieu Que la guerre il ne s'est pas indifférent |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 29.09.2005 11:28:19 Temat postu: |
|
|
Uważam że tak skoro w ten sposób niektórzy członkowie CHILI MY wypowiadją się o protestantach. W znaczeniu że są dla nich heretykami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chili jacek Gość
|
Wysłany: 30.09.2005 17:43:38 Temat postu: |
|
|
widzisz GOŚCIU jeśli chcesz być katolikiem musisz spełnić konkretne wymagania np wyznawać CREDO czyli prawdy wiary tego kościoła, brać udział w życiu sakramentalnym itp. Natomiast protestantem nazwać może się każdy i nikt tego nie jest w stanie zweryfikować. Nie ma takiego autorytetu i dlatego istnieje ok 40.000 denominacji które głoszą każda co innego ( gdyby mówiły to samo to byłaby tylko jednna )) każda oczywiście powołuje się na Ducha Świętego -musiałby być niezłym żartownisiem żeby tak każdemu mówić co innego ! Generalnie chodzi o to że wystarczy że zbierzesz parę osób i już możesz mówić że jesteś protestantem i nikt tego nie może zweryfikować . Przyznasz że to pole do popisu dla różnych naciągaczy czy oszustów. To nie uprzedzenie lecz ostrożność każe się im dobrze przyglądać. Obok poważnych Kościołów Protestanckich z długą tradycją jak grzyby po deszczu wyrastają grupki skupione wokół "charyzmatycznego" lidera .Często jest tam stosowana zwykła psychomanipulacja żeby zagubionych i poszukujących ludzi sobie podporządkować. W takim wypadku mówimy o sekcie.
A swoją drogą czy mógłbyś napisać do jakiego Kościoła ty należysz i od którego roku on istnieje ? Kto go założył ?
pozdrawiam i z Panem Bogiem ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 30.09.2005 22:46:38 Temat postu: |
|
|
prosilbym o zaprzestanie tej wymiany zdań
katolicy prostestantow uwazaja za heretykow a protestanci katolikow i starczy; ja sie nie czuje obrazony, nawet sam przez siebie;)
dysputy teologiczne w innym dziale albo prosze najlepiej nie poruszac tego tematu bo nikt do niczego dobrego nie dojdzie
a ten temat zamykam, bo jako protestanci i katolicy stanowimy jedno ciało Chrystusa, które nie powinno być rozrywane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|