Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maly EL Użytkownik

|
Wysłany: 11.02.2005 23:45:27 Temat postu: HIPHOP |
|
|
Powoli robie hiphop chrześcijański i zebrałem już sumę na sprzęt. I niejestem pewien czy go zamawiać. Chodzi mi o mixer, słuchawki, mikrofony i karte muzyczną (to niekonicznie). Potrzeba mi poprsotu czegoś więcej niż karty muzycznej i mikrfonu do zgrywania wokalu z bitem. Dlatego chcę kupić mixer. Wpadły mi w oko dwa i oto ich parametry:
1 napisał: | Mikser pracuje na obniżonym zasilaniu 2x16,8V. WEJŚCIA-dwa symetryczne kanały mono mic/line; cztery symetryczne kanały stereo; jedno 2T. WYJŚCIA-główne L/R stereo; aux; słuchawkowe; monitorowe. Wskaźnik wysterowania sygnału stereo 2X5 led. THD<0,005% SZUM –86Db PRZESŁUCHY <-83Db KOREKCJA- częstotliwości niskie; częstotliwości wysokie; częstotliwości średnie; filtr górnoprzepustowy |
2 napisał: | Mikser ten posiada możliwość załączenia napięcia Phantom oraz pracy w systemie stereo M-S. Dla wygody użytkowników poziom master regulowany jest 60-milimetrowym suwakiem. Dane techniczne: 2 wejścia mikrofonowe (Combo); 4 wejścia stereo; wyjście Aux; 2 pasmowa korekcja oraz filtr górnoprzepustowy 75 Hz; 1 wejście 2T |
Co do mikrofonów i słuchawek to mogę przeznaczyć ok. 100-150zł, lecz jeśli to mało to piszcie ile gdzieś potrzeba. A kartę muzyczną podradzono mi SB Audigy 2 ZS...
Proszę o Waszą opinię i może jakieś rady... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz T Użytkownik

|
Wysłany: 12.02.2005 08:05:15 Temat postu: |
|
|
nie wiem, czy o proste miksowanie Ci chodzi i ile przeznaczasz na mikser, ale sprawdź ofertę firmy z mojego miasta - produkują całekiem niezłą elektronikę dla muzyki, mają 3 typy mikserów - ja jestem posiadaczem jednego z takich
podaję Ci stronę www.exar.com.pl
pozdrawiam _________________ - hm, a co ten fshut ??? i co oni grają ???
- a tak tam sobie chłopaki brzdąkają prostymi rytmami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maly EL Użytkownik

|
Wysłany: 12.02.2005 08:49:01 Temat postu: |
|
|
Tomasz T napisał: | czy o proste miksowanie Ci chodzi | Chodzi mi o to by dobrze wokal brzmiał, czysto i w miare oryginalnie. Bo tak tu przecież bit i tak idzie w słuchawkach. Aha to i wejścia na mikrofon to 2 minimum... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz T Użytkownik

|
Wysłany: 12.02.2005 10:08:31 Temat postu: |
|
|
jeżeli tylko taka funkcja ba być wypełniana to najmniejszy mikser exar-u, taki jak ja posiada w zupełności będzie OK
ten najmniejszy jest najtańszy, ma najmniej funkcji, ale jest bardzo "czysty"
jakość głosu będzie główne zależeć od jakości mikrofonu, no i potem odpowiednie ustawienia basów sopranów itd
pozdrawiam _________________ - hm, a co ten fshut ??? i co oni grają ???
- a tak tam sobie chłopaki brzdąkają prostymi rytmami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maly EL Użytkownik

|
Wysłany: 12.02.2005 11:32:01 Temat postu: |
|
|
Mam zamiaru kupić taki mixer, warto?
Firma: Phonic. Mikser ten posiada możliwość załączenia napięcia Phantom oraz pracy w systemie stereo M-S. Dla wygody użytkowników poziom master regulowany jest 60-milimetrowym suwakiem. Dane techniczne: 2 wejścia mikrofonowe (Combo); 4 wejścia stereo; wyjście Aux; 2 pasmowa korekcja oraz filtr górnoprzepustowy 75 Hz; 1 wejście 2T _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
m3tYu Podglądacz

|
Wysłany: 12.02.2005 15:49:08 Temat postu: |
|
|
Znasz juz moje zdanie na ten temat Phonic jest dobra firma a tym bardziej ze potrzebujesz tylko mixera do nagrywki wokalu wiec jakiegos wypasionego na maxa mixera Ci nie potrzeba. Ten jest w sam raz. Pozdrawiam. <>< |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maly EL Użytkownik

|
Wysłany: 15.02.2005 15:46:34 Temat postu: |
|
|
Kupiłem mixer Phonic MM 1002 oraz dostałem mikrofon Shure Prologue 14L i moge mieć do dyspozycji Shure Prologue 12L, teraz może wkońcu coś zrobie fajnego - chodzi o nagranie - i będe mógł w domu robić co najwazniejsze... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|