Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dredziarz Użytkownik

|
Wysłany: 01.07.2005 09:11:57 Temat postu: line 6 czy behringer |
|
|
Jo!
Tak przymierzam się do kupna podłogi wraz z symulatorem. No i nie wiem bo mam dylemat. Pomiędzy pod-em line 6 tylko nie wiem czy jest do neigo kontroler nożny - taki do dokupienia, z większą ilością niż up and down guziki, a pomiędzy behringerem v-ampem 2 do którego wiem, że takie coś podłogowe jest.
Ktoś gra(ł), używa(ł) niech napisze swoje sugestie itp:) _________________ Kobieta jest czyśćcem dla duszy, rajem dla ciała i piekłem dla sakiewki |
|
Powrót do góry |
|
 |
soway Użytkownik

|
Wysłany: 06.07.2005 19:50:41 Temat postu: |
|
|
powiem ci tak.... pod line 6 jak i behringer v -amp 2 maja wrecz niesamowicie podobne brzmienie..tylko,ze Behringer(kradnie (czyt.wzoruje sie)na oprogramowaniu pod line 6. do pod line 6 nie ma kontrolera noznego...ale za to, jakosciowo wyglada lepiej.. _________________ www.myspace.com/malokaipax |
|
Powrót do góry |
|
 |
dredziarz Użytkownik

|
Wysłany: 08.07.2005 09:39:24 Temat postu: |
|
|
soway napisał: | powiem ci tak.... pod line 6 jak i behringer v -amp 2 maja wrecz niesamowicie podobne brzmienie..tylko,ze Behringer(kradnie (czyt.wzoruje sie)na oprogramowaniu pod line 6. do pod line 6 nie ma kontrolera noznego...ale za to, jakosciowo wyglada lepiej.. |
obecnie myślę nad line 6 pod live xt - takie ustrojstwo na ziemię w przyszłym miesiacu biorę mój sprzęt i idę do sklepu dłuuugo go testować. no i jak przetestuję to kupię a do poda 2 jest przełącznik - tylko trzeba go dokupić  _________________ Kobieta jest czyśćcem dla duszy, rajem dla ciała i piekłem dla sakiewki |
|
Powrót do góry |
|
 |
mattheo Podglądacz

|
Wysłany: 18.08.2005 23:56:22 Temat postu: |
|
|
poza tym line6 brzmi a behringer nie. i basta! _________________ You trade your innocence for experience...and looking backwards it seems it would bring the same result. The question is : is it worth anything ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rastajan Nowy

|
Wysłany: 13.04.2006 07:51:58 Temat postu: |
|
|
Miałem V-ampa i nie polecam go, po pierwsze ma dużo dłuższy czas reakcji na zmianę brzmienia nież POD (w momencie gdy podczas jednej piosenki musisz zrobić to energicznie, może to być kłopotliwe - ta cisza przez 0,5sec...), teraz gram na piecu line6 spider II 112 (nieduży 75w) ma wbudowane podstawowe brzmienia z poda (oczywiście bez symulacji paczek itd) i sprawdza się nieźle. Po drugie V-amp zepsuł mi sie bez powodu, poprostu pewnego dnia przestał grać... i 2 m-ce czekałem aż mi go z Niemiec odeślą naprawionego.. od razu później go sprzedałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
neoziom Nowy

|
Wysłany: 23.08.2006 11:14:14 Temat postu: |
|
|
rastajan napisał: | Miałem V-ampa i nie polecam go, po pierwsze ma dużo dłuższy czas reakcji na zmianę brzmienia nież POD (w momencie gdy podczas jednej piosenki musisz zrobić to energicznie, może to być kłopotliwe - ta cisza przez 0,5sec...), teraz gram na piecu line6 spider II 112 (nieduży 75w) ma wbudowane podstawowe brzmienia z poda (oczywiście bez symulacji paczek itd) i sprawdza się nieźle. Po drugie V-amp zepsuł mi sie bez powodu, poprostu pewnego dnia przestał grać... i 2 m-ce czekałem aż mi go z Niemiec odeślą naprawionego.. od razu później go sprzedałem. |
Witam ja miałem kupic piec linie 6 30 wat,ale rozmysliłem sie i kupuje line6 spyder II 112 1100zl 75 efekty sa fajnie w dodatku Footswitch za darmo:P no to fajnie .Rastajan mozesz mi powiedizec o tym piecu jak sie sprawuje w terenie jak gra z perkusja czy w wystarczajaca jest moc i jak sie gra:D |
|
Powrót do góry |
|
 |
kruko Użytkownik

|
Wysłany: 23.08.2006 20:01:01 Temat postu: |
|
|
v amp pro do raka ten duży polecam bardzo jak sie go dobrze nauczy to jest wdzieczny namaxa i ma pare istotnych funkcji których line 6 załaszcza pody niemajo .Swietna opcja jest wykożystania samego procesora dsp wyłanczajac wszystkie opcje symulacji wtedy jak sie go wepnie w pętle wzmacniacza mozna czyste efekty nakladac na kanały ze wzmaka i komp0letnie niewplywa na brzmienie:) co istotnym problemem jest zwlaszcze w takich urzadzeniach procesorowatych .... jak to sie mówi czemu nie wkoncu technika i technologia idzie dapszodu pozdro siedemset  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arizonalipo Nowy

|
Wysłany: 09.06.2009 14:55:32 Temat postu: |
|
|
owiem ci tak.... pod line 6 jak i behringer v -amp 2 maja wrecz niesamowicie podobne brzmienie..tylko,ze Behringer(kradnie (czyt.wzoruje sie)na oprogramowaniu pod line 6. do pod line 6 nie ma kontrolera noznego... _________________ Arizona lipo |
|
Powrót do góry |
|
 |
|