Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 28.01.2008 17:54:03 Temat postu: V I X I V I - szukam, odkupię, przyjmę.. cokolwiek |
|
|
Czy ktoś ma wiedzę skąd lub jak można zdobyć demówki VIXIVI? Strasznie choruję na tę muzę, mam dwie ostatnie publikacje (Sweet Kisses, Death Circus), szukam natomiast tych z dwudziestego wieku, mianowicie: Sřkende Sjel,
Forever Eternal i Spiritual Modification. Materiały wydane na kasetach, z nikąd tego ściągnąć ani kupić nieda, sam twórca Andreaz Hansen zdaje się zacierać ślady w internecie po swej dawnej działalności, nie odpowiada na pytania. Recenzje tych demówek obiecują wiele + to co posiadam już każe mi uporczywie szukać i pytać... Dajcie znać jakby co. |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 30.01.2008 01:55:01 Temat postu: |
|
|
Nie ma co mu sie dziwic. Obecnie jako wokalista Inevitable End pewnie nie chce byc laczony ze swym dawnym projektem ktory choc i moze kultowy cienko wypada w porownaniu z jego nowa formacja.
btw. na garkach w Inevitable End gra gitarzysta z Crimson Moonlight - od razu slychc ze pobieral lekscje u Gustava :-] _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 30.01.2008 10:25:15 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem jest odwrotnie: Inevitable End jest cienkie przy VIXIVI, no ale to już zupełnie inny gatunek, zależy co kto lubi. Inevitable End jest niewątpliwie technicznie dopracowane ale zupełnie bez śladu blackowego klimatu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 31.01.2008 06:38:39 Temat postu: |
|
|
No z tego co wiem to oni w zadnym wypadku nie staraj sie byc blackowi. Dla mnie to genialny deth metal z elementami trash czy metalcore. Juz od jakiegos czasu szukalem czegos co by mi zastapilo Vadera - Black To The Blind i Inevitable End okazal sie ponad moje oczekiwania.
Zreszta jak pierwszy raz ich slyszalem na koncercie to poprostu czapa. Crimson Moonlight grali po nich i mimo wiekszych umiejetnosci (w koncu wieksze legendy) nie byli wstanie przycmic wrazen z Inevitable End. Po zakupienu plytki zalowalem tylko ze na koncertach IE graja szybciej, hehe. No Crimson Moonlight takze sie tak staraja - choc nie wiem akurat czy kawalek otwierajacy Veil of Remeberance w wersji live byl szybciej...
A tak przy okazji to powyzej wspomniany album CM to taki pol black, pol death, pewnie wolisz poprzednie ?
Ja nidgy nie bylem tradycjonalista, lubie wszelkie inowacje. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging!
Ostatnio zmieniony przez A.O dnia 31.01.2008 19:18:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bukken Pismak

|
Wysłany: 31.01.2008 09:58:20 Temat postu: |
|
|
Nieno, jeśli chodzi o crimsonów to lubie właśnie 3 ostatnie publikacje (covenatn progress, veil.. i from depths) , chociaż veil było przez długi czas ciężkie do strawienia. Natomiast te starsze trudno mi słuchać, są za słodkie. Jak kolega raz usłyszał którąś z elektronicznych melodyjek na którejś z demówek to sie dziwił czemu włączam muzykę z wenezuelsko brazylijskiego serialu.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|