Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grzecho Admin Forum

|
Wysłany: 25.04.2007 11:19:21 Temat postu: |
|
|
Czyli rozumiem, ze taki zespół jak Skillet należy jeszcze do rock-a?
Skillet - Rebirthing - teledysk z najnowszej plyty |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 25.04.2007 22:40:35 Temat postu: |
|
|
Wszystko co jest dotad slyszalem tak. Nie wiem jak brzmi Comatose bo do tego widzialem tylko klip ale poza tym ze troche gotycko czego malo bylo na Colide to chyba nie ma wiekszych zmian...
Skilllet mial rozne etapu od grunge przez pop rock/synth po rock industrialny, na Colide podchodza pod nu-metal ale akurat ten podgatunek w swej lightowej odmianie jest malo rozny od ciezszych rodzajow rocka, chocby Testify P.O.D tez nu- metal a leciutko w porownaniu ze Static-X. _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 26.04.2007 21:38:35 Temat postu: |
|
|
Obejrzalem klip, zdecydowanie nu-metal. Przy okazji lookłem Anastasis i sorra ale tego to nawet rockiem industrialnym nie można nazwac (jakies analogie z NIN czy MM, bo ja takowych nie widze) to jest poprostu rock (klip Płaszcz). Na ich stronie znalazłem wiecej kawałków chyba z nowej płyty, takich grup jest na pęczki ,dla mnie to zabardzo nie różni się od Falling Up ktore gra nu-metal/emo rock.
Sweet Noise (za którym akurat nie przepadam) to jest gitarowy industrial łatwo znaleźć podobieństwa do muzy Trenta Reznora, czy Mansona bądź genialnych anglików z Pitchshifter... o Chemlab czy Ministry nie będę wspominał. Dobra skoro już rozpisałem się o świeckich kapelach dla równowagi podam chrześcijański industrial:
http://www.myspace.com/manufraqture _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radicalis Podglądacz

|
Wysłany: 13.05.2007 17:50:51 Temat postu: |
|
|
ale i tak obecność elektroniki sprawia że do industrialu im blisko. W każdym bądź razie obecnośc w skłądzie wrocławskiego wokalisty aRt'a sprawia że bardziej teraz skierują się w stronę nu metalu. Vlado dba o dużą ilośc elektroniki a stożek o swoją podwójną stopę (tak tak - gra na podwójnej co nie zawsze słychać.). nowe brzmienia zapodane przez Rymarza i Mreckiego mogą z kolei spowodować że znawcy wrzucą ich do innego worka, a mnie to w zasadzie nie interesi.. dla mnie to jest styl : ostra jazda z dobrym przekazem. pozdrawiam  _________________ 'Moj dom będzie wolny od kłamstw i ja...' |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gerald Nowy

|
Wysłany: 15.05.2007 12:56:12 Temat postu: |
|
|
Ja uważam,że mimo elektronicznego brzmienia, które słychać w utworach Anastasis jest naprawdę przyjemnie posłuchać połączenia elektroniki z gitarą elektryczną. Dopracowany materiał daje efekty. _________________ Gerald |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kayin Pismak

|
Wysłany: 20.06.2007 12:41:04 Temat postu: |
|
|
propo postu A.O...
Manufraqture jest niesamowity.  _________________ Gdy usłyszałem jego głos na zawsze pragnę wielbić Go
błogosławiony zawsze bądź Panie mój
|
|
Powrót do góry |
|
 |
A.O Pismak

|
Wysłany: 25.06.2007 19:53:36 Temat postu: |
|
|
Kayin napisał: | propo postu A.O...
Manufraqture jest niesamowity.  |
Kosza rowno no nie  _________________ Orthodox Industrial & spiritfilled headbanging! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|